Zelf uw huis verkopen – wat kunt u van uw makelaar verwachten?

Zelf uw huis verkopen – wat kunt u van uw makelaar verwachten?

Het kan als een complete verrassing komen om te horen dat het uw recht is als eigenaar van een huis om uw huis zelf te verkopen voordat u besluit het aan een koper of makelaar te verkopen. De vastgoedmarkt is tegenwoordig heter dan ooit en de prijzen zijn in veel gevallen opgedreven. Het is echter niet allemaal slecht nieuws. Veel mensen doen het erg goed met hun vastgoedbeleggingen. Sterker nog, veel van hen maken winst Eindhoven robuust. Als jij een van die gelukkigen bent en een goede hoeveelheid contant geld in de hand hebt, kun je overwegen om eerst je huis zelf te verkopen voordat je een makelaar benadert om je huis te verkopen.

De meeste makelaars hebben de neiging om hun klanten aan te bevelen een aanbod van een koper te accepteren van een verkoper zonder volledig begrip van de markt. Er moet een reden zijn voor die aanbeveling en dat komt omdat ze natuurlijk een commissie krijgen van de verkoper. Een zeer zeldzaam geval is dat een koper van hetzelfde onroerend goed verkoopt om te kopen van een andere eigenaar binnen dezelfde plaats. Dit betekent dat de verkoper misschien nog wat langer wil blijven zitten en hoogstwaarschijnlijk een makelaar zal vinden die het huis graag van hen wil kopen voor een goede prijs. Maar over het algemeen denk ik dat u zich niet al te veel zorgen moet maken of de makelaar uw huis gaat kopen of niet.

Als je hebt besloten om je huis eerst zelf te verkopen, moet je het goed voorbereiden om het soort kopers aan te trekken dat geïnteresseerd zal zijn in wat je te bieden hebt. U moet bijvoorbeeld open bezichtigingen regelen voordat u uw huis tentoonstelt, zodat u het soort kopers kunt aantrekken dat geïnteresseerd is in het onroerend goed en wat het te bieden heeft. Het is ook noodzakelijk dat u uw geldschieter zover krijgt dat hij instemt met uw bod zonder enige vorm van formele presentatie. Uw geldschieter is misschien niet zo happig om te zien dat u uw huis alleen te koop zet. In dat geval kunt u overwegen om de diensten van een professionele makelaar in te schakelen. Makelaars zijn geweldig in het afhandelen van onderhandelingen voor hun klanten en ze weten wat voor soort aanbiedingen winnen en verliezen in de vastgoedwereld.

Site bezoeken voor meer info: Lever Makelaardij