Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen en hun risico

Voor degenen die medische tests of ander praktisch laboratoriumwerk uitvoeren, moeten wegwerphandschoenen worden gebruikt om de handen te beschermen en besmetting te voorkomen.

Het belang van een hoogwaardige en steriele omgeving kan niet genoeg worden benadrukt. Het gebruik van wegwerpmateriaal voor testen is misschien een gangbare praktijk, maar het heeft wel een aantal risico’s en gevaren. Aangezien deze wegwerpproducten stoffen bevatten die uw huid kunnen beschadigen als ze beschadigd zijn, dient u de juiste handschoenen te dragen om uw handen te beschermen.

A: Bij het gebruik van wegwerphandschoenen zijn de materialen die bij de productie worden gebruikt te dun om het menselijk lichaam tegen besmetting te beschermen. Het materiaal zelf is vaak erg dun en kan gemakkelijk over het oppervlak van de hand worden uitgerekt. Het materiaal kan zelfs van katoen zijn gemaakt dat niet voldoende ademend is om lucht in de handschoenen te laten komen. Deze extra luchtpermeatie zorgt ervoor dat het weefsel rond de vingers meer doordringt en dat chemicaliën sneller kunnen binnendringen. Wanneer de chemicaliën worden ingeademd, kunnen de resultaten gevaarlijk zijn. Elk jaar raken veel mensen gewond bij het hanteren van medische instrumenten die zijn verontreinigd met chemische verontreiniging.

B: Latex wegwerphandschoenen zijn een andere optie om uw huid te beschermen. Het materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van latexhandschoenen is gemaakt van polyester. Deze materialen zijn gemaakt om flexibel en sterk te zijn om over de handen te kunnen passen. Omdat deze materialen echter van polyester zijn gemaakt, zijn ze gevoelig voor scheuren en wrijving. Ze houden de materialen ook niet goed vast, waardoor sommige chemicaliën erdoorheen kunnen dringen en in contact komen met het lichaam. Deze chemicaliën kunnen veel verschillende problemen veroorzaken.

C: Bij gebruik van wegwerphandschoenen mogen deze nooit opnieuw worden gebruikt. Indien gebruikt, moeten ze onmiddellijk worden gewassen en gesteriliseerd voordat ze opnieuw worden gebruikt. Als de handschoenen voor een langere tijd niet worden gebruikt, moeten ze op de juiste manier worden weggegooid, bij voorkeur door middel van de juiste verwijdering via een plaatselijke gezondheidsinstelling. De meeste zorginstellingen zullen u vragen om uw handschoenen weg te gooien via hun afvalcontainerprogramma. Als u dit niet kunt, is het belangrijk om ze te laten verbranden of recyclen, aangezien de materialen in de handschoenen schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

D: Een ander probleem bij het gebruik van wegwerphandschoenen is dat ze minder goed vocht opnemen dan andere soorten handschoenen. Wanneer de handschoenen niet worden gedragen, kunnen ze het zweet niet zo goed opnemen als andere soorten handschoenen en dit zal een residu achterlaten op de huid van de gebruiker. Dit residu kan ook door het milieu worden opgenomen en kan een nadelige invloed hebben op het milieu.

Wegwerphandschoenen kunnen een goede optie zijn om uw handen te beschermen en het risico op besmetting te helpen verminderen, maar ze moeten altijd worden gebruikt in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Hoewel wegwerphandschoenen misschien niet de juiste optie zijn voor elke patiënt of elke situatie, zijn ze een goede optie om u te beschermen.

Klik hier voor meer informatie: https://cleanproduct.nl/