Italiaanse pasta

Wat is Italiaanse pasta?

Wat is Italiaanse pasta? Het is misschien moeilijk te geloven, maar Italiaanse pasta is al lang een van de meest populaire soorten voedsel in Italië. Al generaties lang staat Italiaans eten synoniem voor pasta. Tot voor kort werd pasta beschouwd als een duur speciaal gerecht, alleen gereserveerd voor speciale gelegenheden en rijke mensen. Tegenwoordig wordt pasta zo gekoesterd door Italianen dat gemiddeld elke Italiaan meer dan zestig kilo pasta per jaar eet, wat bijna verdrievoudigt de Italiaanse productie van durumtarwe.

Door de populariteit van pasta is het maken van Italiaanse pasta’s steeds professioneler geworden.

Hierdoor gaan de smaak en textuur van authentieke Italiaanse pasta onderweg verloren. Tegenwoordig kan pasta worden gemaakt met een verscheidenheid aan verschillende ingrediënten, waaronder noedels, rijst, eieren, champignons, maïs, tomaten, kruiden, knoflook, zout en peper. De textuur varieert echter nog steeds van het ene type pasta tot het andere.

Laten we eerst beginnen met de meest voorkomende Italiaanse pastavorm: de Italiaanse platte kom. Platte noedels worden gemaakt door een aantal verschillende vormen met elkaar te combineren en ze in een pan boven kokend water te verhitten. Eenmaal gekookt, worden de noedels en andere ingrediënten verwijderd en is de resulterende “pasta” dun, zoals een pastasaus. Italiaanse platte noedels worden meestal gekruid met rozemarijn, oregano of basilicum. Sommige platte roosjes zijn zelfs besprenkeld met olijfolie.

Linguine is een cilindrisch gevormde Italiaanse pasta die eruitziet als balletjes.

Het wordt vaak op smaak gebracht met kruiden en wordt gebruikt bij het koken van pastasauzen. Lange, dunne pastanoedels worden ook wel spaghetti genoemd. Spaghetti is er in twee basisvarianten, “normaal” en “lang” en wordt meestal geserveerd met tomatensaus.

Lange, dunne Italiaanse pasta is te vinden in alle verschillende maten en vormen, maar wordt meestal verkocht in lange dunne draden die lijken op de vorm van een hondenkoord. Lange spaghetti wordt meestal gemaakt van tarwe of andere sterke granen en wordt vaak overgoten met tomaten, vleessaus en courgette. Deze lange lokken worden “tagliatelle” genoemd. Dunne spaghetti, ook wel “ziti” genoemd, wordt gemaakt van maïs of ander graan, wordt in series vervaardigd en op smaak gebracht met olijfolie, kruiden of knoflook.

Authentieke Italiaanse pasta kopen is niet moeilijk. De meeste voedingswinkels in de Verenigde Staten verkopen Italiaanse pasta, en als je een voedingswinkel bij jou in de buurt hebt, hebben ze er misschien zelfs een bij de hand. Als je op zoek bent naar spaghetti met lange steel, die zeldzamer is en zijn vorm beter behoudt als hij wordt gekookt, moet je op zoek gaan naar de kleine Italiaanse pasta. Authentieke Italiaanse pasta kan bij elke Italiaanse voedingswinkel worden gekocht en het is een geweldige manier om de smaken van Italië in huis te halen.

Vind meer info: https://novusventus.shop/