Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Een journal liefdevol is iets in de trant van to-do-lijsten, een kalender en een to-do-lijst. Het verschil is dat je in plaats van handmatig items in te voeren zoals bij een typische planner, je in opsommingstekens schrijft zodat het meer op een gewoon dagboek lijkt, maar je gebruikt opsommingstekens om je gedachten op een rijtje te houden.

Wat is een bulletjournal?

Een groot voordeel van bullet journaling is dat het je helpt georganiseerd te blijven. Omdat je opsommingstekens gebruikt om te schrijven, gebruik je uiteindelijk minder woorden, wat zich vertaalt in minder verspild papier. Omdat u in groepen van trefwoorden of onderwerpen schrijft, hoeft u zich ook niet bezig te houden met het trekken van een lijn door pagina's om uw gedachten te scheiden – u kunt ze gewoon op elkaar schrijven. Dit maakt het overzichtelijk houden niet alleen eenvoudiger, maar ook efficiënter.

Een andere geweldige functie is dat u een standaard pen en papier of uw laptop/tabletcomputer, of zelfs uw smartphone/tablet kunt gebruiken – u kunt op elk gewenst platform schrijven, aangezien u uw schrijven kunt koppelen aan vooraf gedefinieerde sets labels. U hebt dan gemakkelijk toegang tot uw dagboek terwijl u uw aantekeningen tevoorschijn haalt. U kunt verschillende indelingen gebruiken die het gemakkelijk maken om door uw geschreven materiaal te zoeken en naar categorieën te kijken om het te ordenen. En als je je bullet journal als planner gebruikt, kun je alles aan één hoofddocument toevoegen, zodat je nooit iets belangrijks mist.

Voor meer informatie zie: http://mylovelynotebook.nl/