Wat is assertiviteit? – Hoe het u kan helpen in uw relatie

Wat is assertiviteit? – Hoe het u kan helpen in uw relatie

Het is niet altijd zo gemakkelijk om echt assertief gedrag bij anderen te herkennen. Dit komt omdat zelfs als we weten dat iemand assertief is, we misschien moeite hebben om de grens tussen assertiviteit en agressiviteit precies te identificeren, en hoe mensen de twee vaak met elkaar kunnen combineren. Om die reden is het nuttig om deze twee gedragingen duidelijk te definiëren om ze van elkaar te scheiden: assertiviteit komt voort uit persoonlijk evenwicht. Wanneer mensen assertief zijn ten opzichte van jou, tonen ze een belangrijke gezonde assertiviteit ten opzichte van andere mensen, die voortkomt uit je bereidheid om hun ruimte te behouden of zelfs te respecteren.

Wat is assertiviteit

Er is ook een belangrijke sleutel tot succesvolle assertiviteit Wat is assertief. Dit is dat de persoon die assertief assertief is, interesse moet tonen om eerst naar hen te luisteren. Door naar hen te luisteren, krijgt u een duidelijk punt van verbinding en een referentiepunt voor uw eigen behoeften. Als ze actief met je communiceren, zullen ze een grote mate van interesse en waardigheid voor je aan de dag leggen. Alleen al het feit dat u op hen let, is een indicatie van hun interesse in u. Je zult inmiddels hebben gemerkt dat assertieve communicatie vereist dat beide partijen actief betrokken zijn en aandacht hebben voor hun interactie.

Ten slotte, als u niet zeker weet of ze echt assertief zijn of niet, vraag dan naar concrete voorbeelden van hun agressief gedrag of ongewenst gedrag. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door te vragen hoe ze je hebben ontmoet, waar je bent opgegroeid, wat voor soort dingen je leuk vindt om samen te doen, enz. Door deze eenvoudige vragen te gebruiken om hun assertiviteit te bepalen, kun je snel en gemakkelijk bepalen of ze zijn echt agressief of passief. Als je eenmaal hun agressiviteit of passiviteit hebt vastgesteld, kun je beslissen of je agressiever of passiever wilt worden in je relatie.

Klik op de link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/