Waarom u goede linzenvoeding aan uw dieet moet toevoegen

 <a href=valledelsole.nl “>

Waarom u goede linzenvoeding aan uw dieet moet toevoegen

De meeste mensen houden ervan om linzen te eten, en daar zijn veel verschillende redenen voor. Door hun rijke vezelgehalte zijn ze zeer vullend, waardoor ze een ideale maaltijdvervanger of maaltijdstarter zijn. Ze zijn ook een geweldige bron van een aantal belangrijke voedingsstoffen, waaronder ijzer, magnesium, zink, vitamine A en B6, kalium, fosfor, calcium en magnesium.

Hoewel ze weinig calorie├źn bevatten en heel weinig voedingsvezels bevatten, hebben onderzoeken aangetoond dat sommige soorten linzen het risico op darmkanker daadwerkelijk kunnen vergroten. Daarom is het belangrijk om een uitgebalanceerd dieet vol linzen te overwegen als onderdeel van uw voedingsvezelinname. Je kunt goede gedroogde peulvruchten vinden bij veel soorten supermarkten, waaronder natuurvoedingswinkels. Rode en bruine linzen zijn ook te vinden in veel speciaalzaken. Hier zijn een paar tips voor het bereiden en kiezen van linzen:

Of je nu kiest voor bruine of rode linzen, onthoud dat het koken in een rijke vloeistof met een beetje olijfolie een enorm verschil kan maken in hoe mals ze zijn. De bruine zijn meestal taaier dan de rode, en je moet voorkomen dat ze te gaar worden, tenzij je veel kruiden wilt gebruiken om de smaak te versterken. Veel van de gezondheidsboeken die ik heb gelezen, raden aan om linzen een nacht in water te laten weken en ze de volgende ochtend te laten sudderen. Gekookte linzen hebben ongeveer 20 minuten nodig om te koken, dus zorg ervoor dat je het goed plant. Als je ze eenmaal aan je favoriete recepten hebt toegevoegd, zul je merken dat ze gezond, lekker en vullend zijn. Probeer ze de volgende keer dat je zin hebt in een warm, vullend bijgerecht.

Klik hier om meer te lezen: valledelsole.nl