Een huis kopen – Tips voor het inhuren van een makelaar

Een huis kopen – Tips voor het inhuren van een makelaar

Makelaar

Bij het inschakelen van een makelaar zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. U kunt een database zoals Arello gebruiken om erachter te komen of uw potentiële agent een vergunning heeft en in de juiste staat is gevestigd. Het controleren van de website van de onroerendgoedcommissie van de staat is een ander nuttig hulpmiddel om te controleren of er disciplinaire maatregelen zijn genomen tegen een bepaalde agent. Als u contact opneemt met het Better Business Bureau, kunt u er ook achter komen of een makelaar betrouwbaar is.

Voordat u een makelaar kiest, moet u het gebied en de buurt onderzoeken. Als u dit doet, weet u wanneer u uw eigendom kunt verwachten en hoe de markt is Makelaardij Schierbeek. Een dure buurt is bijvoorbeeld niet per se een toevalstreffer. Huizen in vergelijkbare buurten kunnen anders geprijsd zijn op basis van best beoordeelde scholen, gepland openbaar vervoer of aanstaande ontwikkelingen. Om dit te voorkomen, is het van vitaal belang om beoordelingen te bekijken voordat u een beslissing neemt.

Zorg er ook voor dat u de algemene voorwaarden begrijpt van het onroerend goed dat u bekijkt. Sommige onroerendgoedvermeldingen gebruiken lastige bewoordingen, zoals 'klein' of 'huiselijk', wat iets heel anders kan betekenen. Evenzo kan 'werk nodig' betekenen dat er geen vloeren of sanitair zijn. Zorg er ten slotte voor dat u de voorwaarden van de huurovereenkomst leest, inclusief eventuele extra kosten en erfpacht. Het verkrijgen van een EPC kan u helpen een idee te krijgen van hoeveel elektriciteits- en waterrekeningen u elke maand zullen kosten.

Zoek meer informatie op: https://www.schierbeek.nl/