bitcoin kopen

Bitcoins kopen bij derden

Als u van plan bent bitcoins te kopen, heeft u PayPal misschien overwogen als een methode om uw geld over te maken. Hoewel het waar is dat PayPal transacties ondersteunt in de valuta die wordt gebruikt door degenen die bitcoins kopen, kunnen de kosten die aan deze service zijn verbonden, de service vaak onbetaalbaar maken voor nieuwe kopers. Als u het niet erg vindt om hoge kosten te betalen voor een veilige betaalmethode, zijn er andere opties die u misschien wilt overwegen. Ontdek wat hiervan zijn.

De meeste mensen die bitcoins kopen, doen dit via externe processors zoals BitPay. Het bedrijf stelt zijn gebruikers in staat bitcoins te kopen met een creditcard en brengt vervolgens hun eigen kosten in rekening voor het verwerken van de verkoop. Deze vergoedingen zijn meestal lager dan wat andere bedrijven aanrekenen voor vergelijkbare diensten. Maar als u niet veel contant geld bij de hand heeft, is deze optie misschien niet geschikt. Als u uw geld snel nodig heeft, of als u geen handelsaccount heeft die groot genoeg is, of als u BitPay niet als entiteit vertrouwt, moet u wellicht ergens anders zoeken.

Twee andere betalingsmethoden die u zou kunnen overwegen wanneer u bitcoins koopt, zijn PayPal en WorldPay. Beiden bieden hun eigen variaties op het idee, en ze werken allebei met accounts op het PayPal-netwerk. Hun verschillen liggen voornamelijk in de manier waarop ze het geld van de rekening van de koper naar de verkoper overmaken, en in de kosten die ze voor elke transactie in rekening brengen.

Het koopproces van PayPal is vrij eenvoudig.

De koper maakt geld over naar een aangewezen liefdadigheidsinstelling en wacht vervolgens tot hun donatie op het opgegeven fondsaccount wordt gestort. Nadat de transactie is voltooid, betaalt PayPal de betaling van de klant terug, minus eventuele kosten.

Het proces voor WorldPay is iets gecompliceerder. Klanten moeten een lange en ingewikkelde reeks stappen volgen om met deze service bitcoins te kopen. Alvorens te kopen, moet de klant een account aanmaken bij WorldPay. Vervolgens stuurt WorldPay een activerings-e-mail naar de e-mail van de koper. Na ontvangst van de activerings-e-mail dient de koper het opgegeven fondsaccount te controleren om te zien of de transactie met succes is voltooid. Als dat het geval is, heeft de koper met succes een eenheid bitcoins gekocht.

Vergoedingen worden betaald door de rekening van de koper in de vorm van een transactievergoeding, dit is een percentage van de aankoopprijs in het basistarief. Een ander soort vergoeding zijn de transactiekosten per kilogram gekochte bitcoins. Deze vergoeding is meestal hoger dan de transactiekosten, die door het bedrijf worden vastgesteld, en is bedoeld om gebruikers te ontmoedigen om grote hoeveelheden bitcoins te kopen. Maar veel bedrijfseigenaren vinden deze betaalmethode nuttig en dekken de kosten voor het beheren van de site.

Zowel PayPal als WorldPay stellen kopers in staat bitcoins te kopen met behulp van geldovermakingsdiensten zoals Western Union, MoneyGram en Moneybookers. Deze diensten hebben echter een vrij kort bereik en kopers moeten de specifieke websites kennen waarop deze geldovermakingsdiensten actief zijn om bij hen te kunnen kopen. Sommige mensen gebruiken ook online portefeuilles zoals My Wallet of Coinpocket om bitcoins te kopen, omdat ze geen creditcardbetalingen willen gebruiken. Met een typische online portemonnee koopt een koper een bepaald aantal bitcoins en kan deze veilig via internet naar een andere partij overboeken. Dit overdrachtsproces vindt plaats zonder tussenkomst van een derde partij en is kosteloos.

Als u bitcoins bij een online broker koopt, moet de klant doorgaans zijn creditcardgegevens opgeven zodat het geld naar zijn account kan worden overgemaakt. Kopers moeten er echter rekening mee houden dat, hoewel deze makelaars meestal minimale transactiekosten in rekening brengen, ze het geld van hun klanten niet beschermen tegen diefstal. Alleen hoogwaardige netwerken die worden beheerd door bekende en betrouwbare beveiligingsbedrijven, worden aanbevolen om op deze manier te kopen. Kopers moeten recensies lezen over de verschillende betaalmethoden, hoe ze werken en de ervaringen van andere kopers voordat ze beslissen welke methode ze moeten gebruiken om bitcoins te kopen.

Bitcoin kopen (BTC) met iDeal of Bancontact | Bitcoin Meester

Krijg meer informatie hierĀ Bitcoin Meester